УЧЕНИЦИ ПОСЕТИЛИ ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

Датум: 02. Januar 2018 15:21 Категорија: Новости

Ученици, од 5. до 8. разреда наше школе, имали су прилику да посете Фестивал науке. Ученици награђени на конкурсу "Предмети од рециклираних материјала", укупно њих 15 са наставником Михајлом Мојовићем, посетили су Фестивал у суботу, 16.12.2017. године, док је друга група ученика, у организацији школе, њих 17 са наставницом Оливером Сочанац, посетила Фестивал у недељу, 17.12.2017. године.





 

Ученици су имали прилику да практично виде све оно што нису у могућности на часовима редовне наставе. Пре свега, видели су грађу људског уха, грађу пчеле и како ради, разне штандове везане за географију, могли су практично да виде значај везања сигурносних појасева у аутомобилу, да виде разне експерименте како из хемије, тако и из физике, да прошире своја интересовања у области роботике, рад СУС мотора, макету соларне куће из области техничког и информатичког образовања, итд. На штанду ЕПС-а су могли видети разлику између ЛЕД и стандардних сијалица, а на штанду МТС-а су могли тестирати супер брзи Интернет.

Закључак је да су ученици одушевљени Фестивалом, а школа ће се потрудити и наредне године да организује превоз за одређену групу ученика која показује интересовања према природној групи предмета.

Слике штандова, можете погледати овде.