НАГРАДНИ КОНКУРСИ КОМИСИЈЕ ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Датум: 09. Oktobar 2019 10:07 Категорија: Новости

У периоду од 07. 10 - 08. 11. 2019.г, за ученике основних школа  од 5 – 8. разреда и ученике средњих школа, у организацији Комисије за заштиту и унапређење животне средине општине Рашке реализоваће се две еколошко-едукативно-наградне активности:
            1) Фото конкурс „Општина Рашка кроз еко објектив“ (Циљ је да се путем фотографија природних лепота наше општине, као и  фотографија на којима је забележено нарушавање животне средине у нашој општини, промовише одговоран однос према животној средини. Прихватиће се само фотографије које су настале у 2019. години. Свака фотографија мора садржати назив рада, место и датум настанка. Аутор може послати максимално 4 фотографије (по две у свакој категорији). Аутор је особно одговоран за приказано дело и без икакве накнаде даје овлашћење за репродукцију и објављивање.  Предајом радова сматраће се да аутор у свему прихвата одредбе ових пропозиција. 
            2) Ликовни конкурс „Птице“ (Избор формата рада, ликовне технике и материјала  је  слободан. Примљени радови се не враћају а организатор конкурса задржава право да их искористи као илустрације у својим публикацијама без накнаде ауторима. Аутор може послати само један рад. Радове на нивоу школа доставити у ОШ „Рашка“ са назнаком  „за ликовни конкурс Комисије за заштиту и унапређење животне средине“        
            Најбољи радови биће награђени излетом и робним наградама.
         За реализацију наведених активности задужени су наставница информатике и рачунарства Ивана Танасковић (Фото конкурс) и наставница ликовне културе Весна Радовић (ликовни конкурс).