Реализација пројекта „Школа гестовног говора“

Датум: 24. Novembar 2019 17:42 Категорија: Новости


 Удружење глувих и наглувих Нови Пазар окупљају преко 400 чланова из општина Тутин, Сјеница, Рашка  и града Нови Пазар. Од оснивања овог савеза ради се на унапређивању положаја глувих и наглувих и на обезбеђивању основних потреба за ту популацију . У вези с тим то удружење од септембра наставља са реализацијом пројекта „Школа гестовног говора“и у јавним установама.
Број особа са оштећеним слухом и говором је у порасту , а све се то процењује на основу све већег броја чланова Удружења глувих и наглувих Нови Пазар. Потреба за комуникацијом са особама оштећеног слуха је све већа и самим тим и знање гестовног језика је потреба код многих.
У нашој школи је у среду, 6.11.2019. године за ученике 8. разреда, одржано предавање на тему „Школа гестовног говора“ , где су деца могла да добију праве информације, како из ове области тако и да се обуче за правилно коришћење Дворучне азбуке. За ученике је ово пре свега био велики изазов, а и велико искуство које ће им користити у свакодневном животу и даљем раду.