Новости

МАЛА МАТУРА

Датум: 29. Januar 2014 09:52 Категорија: Новости

Збирке задатака из којих ће осмаци моћи да се припремају за малу матуру биће у продаји крајем јануара и за њих ће родитељи укупно морати да издвоје 560 динара.
 
- Према прелиминарном договору са Просветним прегледом који штампа три збирке за осмаке, збирка из математике ће коштати 160 динара, из српског језика 270 и збирка намењена припреми за комбиновани тест 130 динара - каже Драган Банићевић, директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања који је припремао ове збирке.
 

 
На завршном испиту неће бити истоветни задаци као у збиркама, јер ће ове године на малој матури бити само непознати задаци. То значи да ће збирке помоћи матурантима да обнове градиво и да провере знање, али не могу очекивати да такве задатке добију и на тесту.

Сходно завршном испиту на коме ће близу половине задатака бити они са основног нивоа (лакши задаци), иста концепција биће и у збиркама. Најмање ће бити задатака са напредног нивоа (најтежи задаци).
 

Прочитај

ТАКМИЧЕЊА 2013/14.

Датум: 26. Januar 2014 17:07 Категорија: Новости

Министарство просвете, науке и технолошког развоја  издало је стручно упутство о организовању такмичења и смотри ученика основне и средње школе.

Ово упутство и распоред такмичења по предметима можете погледати на следећем
линку.

Прочитај

ГЛУМЦИ

Датум: 02. Decembar 2013 08:28 Категорија: Новости

Поводом промоције филма ВОЈНА АКАДЕМИЈА 2, нашу школу су у петак 30.11.2013. године, посетили глумци филма Мирко Клисура (ДРАГИ) и Бојан Перић (СТОШИЋ).

Видео снимак посете можете погледати овде.

Прочитај