Новости

ПОСЕТА ФЕСТИВАЛУ НАУКЕ

Датум: 06. Januar 2020 21:06 Категорија: Новости

Ученици наше школе који су освојили прву награду на еколошко-едукативном наградном конкурсу у организацији Комисије за заштиту и унапређење животне средине општине Рашка, имали су прилику да посете Фестивал науке у Београду. Наградна посета Фествалу реализована је у недељу, 8.12.2019. године. У пратњи ученика били су наставница ликовне културе Весна Радовић и наставник физике Зоран Симовић.

Више слика можете погледати овде.

 

Прочитај

ЈНВВ 4/2019 набавка услуге превоза за ученике и раднике

Датум: 24. Decembar 2019 18:57 Категорија: Новости

Основна школа "Рашка" расписује јавну набавку 4/2019 услуге аутобуског превоза радника и ученика ОШ "Рашка" за календарску 2020. годину. 
Конкурсну документацију, можете преузети овде.

Прочитај

УРУЧЕЊЕ НАГРАДЕ ПО ПРОЈЕКТУ "2000 ЛОПТИ ЗА БУДУЋЕ ШАМПИОНЕ"

Датум: 24. Novembar 2019 22:29 Категорија: Новости

 Компанија Рода, генерални спонзор Кошаркашког савеза Србије у сарадњи са Министарством просвете науке и технолошког развоја, покренула је пројекат „2000 лопти за будуће шампионе“. Наша школа узела је активно учешће у овом пројекту освојивши 19. место од 1730 школа из Републике Србије које су учествовале. Као награду за велику активност пре свега ученика школе, њихових родитеља и запослених у оквиру овог пројекта, школи је уручена награда 15.11.2019. године. Награду  у име школе примио је Ивица Станишић, секретар школе. Школа је награђена са 10 кошаркашких лопти макре Молтен. Ове лопте ће знатно допринети развоју кошарке у нашој школи. Лопте ће бити додељене наставницима физичког васпитања у матичној школи, као и учитељима у издвојеним одељењима у Рватима и Милатковићу.
Школа се још једном захваљује свима који су свакодневно у трајању од месеца дана гласали за нашу школу у овом пројкету.


Прочитај

МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СТРАНИХ ЈЕЗИКА WILLKOMMEN

Датум: 24. Novembar 2019 17:56 Категорија: Новости

Немачко-аустријски културно едукативни центар WILLKOMMEN је ове године по седми пут организовао међународно такмичење страних језика. Такмичење се одвијало из енглеског, немачког и француског језика. Наши ученици са својим наставницима су узели учешће у овом такмичењу. Најуспешнији од свих ученика  био је Матеја Вујовић, ученик 6. разреда који се такмичио из француског језика који је освојио 1.место. 

Матеји и наставници Наталији Николић честитамо на постигнутом успеху.

  


Прочитај

Реализација пројекта „Школа гестовног говора“

Датум: 24. Novembar 2019 17:42 Категорија: Новости


 Удружење глувих и наглувих Нови Пазар окупљају преко 400 чланова из општина Тутин, Сјеница, Рашка  и града Нови Пазар. Од оснивања овог савеза ради се на унапређивању положаја глувих и наглувих и на обезбеђивању основних потреба за ту популацију . У вези с тим то удружење од септембра наставља са реализацијом пројекта „Школа гестовног говора“и у јавним установама.
Број особа са оштећеним слухом и говором је у порасту , а све се то процењује на основу све већег броја чланова Удружења глувих и наглувих Нови Пазар. Потреба за комуникацијом са особама оштећеног слуха је све већа и самим тим и знање гестовног језика је потреба код многих.
У нашој школи је у среду, 6.11.2019. године за ученике 8. разреда, одржано предавање на тему „Школа гестовног говора“ , где су деца могла да добију праве информације, како из ове области тако и да се обуче за правилно коришћење Дворучне азбуке. За ученике је ово пре свега био велики изазов, а и велико искуство које ће им користити у свакодневном животу и даљем раду.

  

Прочитај

ПОСЕТА КАСАРНИ

Датум: 22. Oktobar 2019 08:57 Категорија: Новости

Ученици наше школе су 16.10.2019. године у 10 часова обишли касарну "Стефан Немања" у Рашки, поводом акције 2. бригаде копнене војске "Отворени дан".
Ученици виших и нижих разреда су се упознали са свакодневним активностима из живота и рада војске Србије, наоружањем и војном опремом и средствима ратне технике. Активност реализовали Весна Радовић, проф. ликовне културе, Оливера СОчанац, проф. технике и технологије и учитељица Јорданка Даниловић.

Више слика из касарне "Стефан Немања", можете погледати у Галерији.

Прочитај

НАГРАДНИ КОНКУРСИ КОМИСИЈЕ ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Датум: 09. Oktobar 2019 10:07 Категорија: Новости

У периоду од 07. 10 - 08. 11. 2019.г, за ученике основних школа  од 5 – 8. разреда и ученике средњих школа, у организацији Комисије за заштиту и унапређење животне средине општине Рашке реализоваће се две еколошко-едукативно-наградне активности:
            1) Фото конкурс „Општина Рашка кроз еко објектив“ (Циљ је да се путем фотографија природних лепота наше општине, као и  фотографија на којима је забележено нарушавање животне средине у нашој општини, промовише одговоран однос према животној средини. Прихватиће се само фотографије које су настале у 2019. години. Свака фотографија мора садржати назив рада, место и датум настанка. Аутор може послати максимално 4 фотографије (по две у свакој категорији). Аутор је особно одговоран за приказано дело и без икакве накнаде даје овлашћење за репродукцију и објављивање.  Предајом радова сматраће се да аутор у свему прихвата одредбе ових пропозиција. 
            2) Ликовни конкурс „Птице“ (Избор формата рада, ликовне технике и материјала  је  слободан. Примљени радови се не враћају а организатор конкурса задржава право да их искористи као илустрације у својим публикацијама без накнаде ауторима. Аутор може послати само један рад. Радове на нивоу школа доставити у ОШ „Рашка“ са назнаком  „за ликовни конкурс Комисије за заштиту и унапређење животне средине“        
            Најбољи радови биће награђени излетом и робним наградама.
         За реализацију наведених активности задужени су наставница информатике и рачунарства Ивана Танасковић (Фото конкурс) и наставница ликовне културе Весна Радовић (ликовни конкурс).

 


Прочитај

ПОСЕТА ИЗЛОЖБИ

Датум: 07. Oktobar 2019 18:06 Категорија: Новости

У Галерији Центра за културу "Градац" 16.9.2019. у 19и30 часова је отворна изложба "Јавни споменици и јавна обележја" из серијала упознајмо наш град (четврта по реду). Ученици наше школе су на часовима ликовне културе обишли изложбу у периоду од 30.9.2019. до 2.10.2019. са наставницом Весном Радовић. На тај начин учествовали су у обележавању новоустаљеног празника Општине 17. септембар.
По покровитељством општине Рашка, Центар за културу "Градац" годишње организује по једну изложбу, са жељом да трајно сачува од заборава све што је везано за прошлост али и садашњост Рашке.

Више слика из Галерије можете погледати овде.

Прочитај

ДОЧЕК ПРВАКА

Датум: 02. Oktobar 2019 16:58 Категорија: Новости

Јутро првог дана школске 2019/2020. године у нашој, као и  свим осталим основним школама протекло је у знаку добродошлице ђацима првацима. Ове године школа је богатија за још 100 нових ђака. Пригодном добродошлицом у 9 часова ђаке и њихове родитеље дочекао је и директор наше школе Игор Станишић, као и учитељице: Драгана Станишић, Светлана Јоксимовић, Бојана Николић и Гордана Кутлачић. На терену где су присутна истурена одељења такође је приређен пријем првака које је у Рватима дочекао учитељ Лазар Сочанац, а у Милатковићу учитељица Бојана Ђенић.
 
Свим нашим најмлађим ђацима пожелели смо одличан успех у школи, мноштво петица,  још више добрих другара и пуно ,пуном лепих и веселих тренутака у школи!

Прочитај

ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА ЈНМВ БР. 2/2019

Датум: 11. Septembar 2019 13:14 Категорија: Новости

Одлуку о додели уговора по спроведној ЈНМВ 2/2019 набавка добара - дубоко смрзнута пецива и бурек, можете погледати овде.

Прочитај