Новости

ПОСЛЕДЊИ НАСТАВНИ ДАН УЧЕНИКА 8. РАЗРЕДА

Датум: 06. Jun 2019 15:12 Категорија: Новости

По школском календару за 2018/2019.годину , званично ученици осмог разреда су са редовном наставом дана 31.05.2019.год. озваничили завршетак осмогодишњег школовања у ОШ „Рашка“ .

Том приликом ученици су пригодним окупљањем припремили малу и скромну журку у дворишту школе. Где су се и лепо забавили уз музику и друштво својих одељењских старешина.

Свим ученицима честитамо на завршеном основном образовању и захваљујемо на годинама проведним у нашој школи. Желимо да сви упишу средњу школу по својој жељи и да ма којим послом се бавили буду најбољи у тој области.

Прочитај

"ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ?"

Датум: 30. Maj 2019 08:38 Категорија: Новости

Јубиларно 50. такмичење "Шта знаш о саобраћају?" организовано је ове школске године кроз нивое од школског, општинског, окружног до републичког. Наша школа имала је представнике и ове године на републичком такмичењу, које је ове године одржано 24. и 25. маја 2019. године у Београду. Нашу школу представљао је ученик 7. разреда Вања Петровић и наставница техничког и информатичког образовања Оливера Сочанац. ПРвог дана такмичења ученици су радили тест знања, а другог у Хали 5 на Београдском Сајму су возили полигон спретности и полигон практтичног понашања у саобраћају.

Вања је на овом такмичењу постигао запажен резултат и њему и наставници честитамо на постигнутом успеху.

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ 8. РАЗРЕДА

Датум: 30. Maj 2019 08:29 Категорија: Новости

Обавештавају се ученици 8. разреда да сва битна обавештења везана за крај школске године, завршни испит и упис у средње школе биће постављена на страници "Обавештења за ученике 8. разреда" у менију са десне стране или кликом овде.

Прочитај

Републичко такмичење из технике и технологије

Датум: 27. Maj 2019 12:46 Категорија: Новости

У петак и суботу, 17. и 18. маја 2019 године у ОШ "Ђура Јакшић" у Параћину, одржано је 60. републичко такмичењењ из технике и технологије. Као и претохдних година и ове године пласман на републичко такмичење остварило је око 650 ученика распоређених у 9 такмичарских дисциплина. 
Наша школа је имала два ученика на овом такмичењу у дисциплини ракетномоделарство, Арсић Уроша и Кошанин Магдалену, ученици 6. разреда са својим наставником Михајлом Мојовићем.
Магдалена и Урош постигли су  запажени резултат на овом такмичењу освојивши две треће награде. Осим ученика и наставник Михајло је награђен од стране Друштва педагога техничке културе Србије за рад и допринос у развоју предмета техника и технологије у преотеклих годину дана.

Ученицима и наставнику честитамо на постигнутом успеху.Прочитај

ИНФОС Информатичка олимпијада основаца

Датум: 27. Maj 2019 12:30 Категорија: Новости

"ИНФОС Информатичка Олимпијада Основаца" - ОНЛАЈН такмичење ученика основних школа (5. до 8. разреда) из области информатике.
Обухвата историјат рачунарства и основне делове рачунара .

Републичко такмичење - финални писмени тест за ученике који су стекли пласман са Окружног такмичења, одржано је у Бору у ОШ "3. октобар" 11. и 12. маја 2019. године.

Нашу школу представљали су ученици Сунчица Кошанин, Анђела Лазић, Мартина Дробњаковић и Андреј Премовић, сви ученици 6. разреда, са наставницама информатике и рачунарства Биљаном Марковић и Иваном Танасковић.

Ученици су постигли запажене резултате, а најбољи резултат остварио је ученик Андреј Премовић, освојивши 2. место.

Ученицима и наставницама честитамо на успеху.

Прочитај

ЕЛЕКТРОНСКИ ДНЕВНИК

Датум: 03. April 2019 07:45 Категорија: Новости

У среду 13.02. и четвртак  14.02.2019. године одржана је обука коришћења електронског дневника. Координатор за обуку професора разредне наставе је Горица Кузмановић, проф. разредне наставе, а за професоре предметне наставе Оливера Сочанац, проф. технике и технологије. Обука је одржана у просторијама школе, у кабинету  за информатику и кабинету за техничко образовање. Дигитализацијом дневника долази до иновација у раду наставника. Наставници су дужни да сада путем  личних налога  свакодневну евиденцију о одржаним часовима, оценама, изостанцима воде у дигитализованом облику. Координатори су презентовали предности коришћења електронског дневника у односу на ранији облик, као и упутство за коришћење истог . Неке од предности су: доступност, уштеда на времену, објективност у оцењивању, објективност у оправдавању изостанака ученика, лакше евидентирање постигнућа, тј оцењивања, увид у постигнућа и дисциплину ученика на свим часовима које ученик похађа.
 

Прочитај

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ

Датум: 15. Mart 2019 21:53 Категорија: Новости

Дана , 14.03.2019.године у ОШ „Рашка“ у Рашки одржано је предавање будућим средњошколцима, о томе како и на који начин могу да конкуришу и који су услови за пријем у Средњу стручну војну школу. Тачније, у школској 2019/2020. години извршиће се пријем 65 кандидата оба пола из грађанства . Свакако , кандидати морају да испуњавају опште и посебне услове конкурса.

Кандидати који испуњавају опште и посебне услове конкурса , подлежу провери физичке способности, провери знања из математике и физике , психолошкој процени, медицинско-здравственој процени и безбедносној провери.

Прочитај

ОПШТИНСКА ТАКМИЧЕЊА

Датум: 03. Mart 2019 19:08 Категорија: Новости

Наша школа је ове школске године домаћин такмичења из свих наставних предмета на општинском нивоу. 
Резултате такмичења можете погледати на овом сајту под ставком такмичење на десној страни или кликом овде.

 

Прочитај

НОВИ И ИЗМЕЊЕНИ ПРОПИСИ ИЗ ОБЛАСТИ ОБРАЗОВАЊА

Датум: 21. Februar 2019 08:53 Категорија: Новости

15. фебруара 2019. године проглашени су и донети нови и измењени закони и правилници из области образовања

  • Закон о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања, за преузимање кликни овде.
  • Закон о изменама и допунама Закона о oсновном образовању и васпитању, за преузимање кликни овде.
  • Правилник о вредновању квалитета рада установе, за преузимање кликни овде.


 

Прочитај

НАГРАЂЕН ЧАСОПИС

Датум: 20. Februar 2019 08:14 Категорија: Новости

На 60. Републичком зимском семинару одржаном 1-3.2.2019. године на Филолошком факултету у Београду, Друштво за српски језик изабрало је наш школски часопис "Реч младих"  у двадесет најбољих основношколских часописа за 2018. годину. Награду је у име наше школе примила уредница 50.јубиларног броја часописа наставница српског језика Слађана Распоповић. 
Часопис ученика и наставника "Реч младих" излази од 1963. године једном годишње за Дан школе. 2018. године штампали смо 50. јубиларни број. 

 

Прочитај