Фото галерија

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ 2019.

Републичко такмичење из технике и технологије ученика од 5. до 8. разреда одржано је у Параћину у ОШ "Ђура Јакшић" 17. и 18.5.2019. године. Нашу школу представљали су ученици Арсић Урош 6/3 и Кошанин Магдалена 6/2 са својим наставником Михајло Мојовићем. Наши ученици постигли су запажене резултате на овом такмичењу, такмичећи се у дисциплини ракетно моделарство. Првог дана такмичења радили су тест знања и практично састављање модела ракете док су другог дана такмичења на аеродрому у Параћину и лансирали ракете. Магдалена и Урош су на овом такмичењу заслужили 3. награду освојивши 10. и 14. место од укупно 68 такмичара. На овом такмичењу и наставник Михајло Мојовић је награђен од стране Друштва педагога техничке културе за рад и допринос развоју предмета техника и технологија у протеклих годину дана. Награду му је уручио председник ДПТКС Митар Митровић.
ИНСЕКТАРИЈУМ 2019.

Ученици 6. разреда за час биологије правили су инсекте од разних материјала. Наставница Снежана Живковић. Радови изложени у холу школе у јануару 2019. године.
Дечија недеља

ПОСЛЕДЊИ НАСТАВНИ ДАН ГЕНЕРАЦИЈЕ 2003.

ДАН ШКОЛЕ 2018

У петак 18.5.2018. године са почетком у 12 часова у просторијама Дома културе у Рашки, приређена је приредба поводом прославе Дана школе. Присутне госте поздравио је директор школе, и том приликом се захвалио локалној самоуправи, јавним предузећима и другим школама на сарадњи и помоћи. Осим тога, директор је истакао и важност основног образовања и похвалио наставнике и ученике за постигнуте резултате на такмичењима. Након поздравне речи директора, на позорници Дома културе смењивали су се ученици свих разреда наше школе са различитим садржајем свих епоха.
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХН.И ИНФ. ОБРАЗОВАЊА

Дана 11. и 12. маја 2018. године, у ОШ "Јован Стерија Поповић" у Вршцу, одржано је републичко такмичење из техничког и информатичког образовања (технике и технологије). Нашу школу представљало је укупно седам ученика и наставник Михајло Мојовић. Ученици наше школе постигл су одличне резултате, а посебно су се истакли Александра Кошанин, 8.разред, освојивши 3.место, Сунчица Кошанин, 5. разред, освојивши 1.награду и Илија Читлучанин, 8.разред, освојивши 2.награду.
АКТИВНОСТИ У ОКВИРУ ДИГИТАЛНЕ НЕДЕЉЕ

У нашој школи је „Дигитална недеља“ обележена са низом активности, и то у свим разредима од првог до осмог: 19.4.2018.године. ученици осмог разреда су пратили представу „Инернет караван“ директно преко линка који нам је Школска управа послала. Ова представа се играла у неколико градова, али сви смо могли да је гледамо директним укључењем на линк.Представа је била посвећена безбедном коришћењу интернета. У 6. разреду наставник Срђан Станчић је уз помоћ паметне табле држао час математике наставна јединица проценти. 20.4.2018.године у кабинету информатике је одржан час биологије, тако што су сви ученици ушли на сајт „Kahoot“, изабрали квиз са питањима из биологије. Сваки ученик се пријављује за себе. На крају сви могу да виде како је ко одговорио на питања. Ученици су били одушевљени овим начином испитивања. 21.4.2018.године у школској библиотеци је била организована радионица за ученике нижих разреда, где им је библиотекарка Бранкица Вуковић демонстрирала на пројектору како ученици могу да читају књиге у електронском облику на сајту Народне библиотеке. У 1. разреду учитељ Марко Јаковљевић је одржао час користећи паметну таблу. Деца су са врло радо прихватила да им тако буде организован час математике. 22.4.2018. године ученици 8. разреда, показују ученицима 4. разреда, како је изгледало њихово такмичење из техничког, област роботика уз помоћ МБотова. Ученици 5. разреда праве занимњиве приче-представе на часу информатике у Скреч-у програму за визуелно програмирање како би развијали своје алгоритамско размишљање. 23.4.2018.године ученици 3. разреда са учитељицом Горданом Кутлачић преко видео-бима анализирају песму „Када се жени врабац Подунавац“. Ученици 7. разреда на часу информатике се пријављују преко својих мобилних телефона на сајт Kahoot, улазе у тест информатика и одговарају на питања.Своје одговоре прате на видео-биму.
Олимпијска чаролија

Поводом 23.Зимских oлимпијских игара у Пјонгчангу, Олимпијски комитет Србије у сарадњи са ЈП „Скијалишта Србије”, општином Рашка и МК Ресортс организује пројекат „Олимпијска чаролија”. У циљу едукације деце о олимпизму и олимпијским вредностима, стотинак основаца из Рашке 9.фебруара је учестовавало у различитим спортским активностима које су организоване на Копаонику, у Долини спортова. Аниматори су децу провели и кроз пет станица које симболизују пет континената и пет олимпијских вредности које се стичу бављењем спортом, а то су: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност, јединство духа, тела и ума. У другом делу програма малишани су посетили изложбу “Зимске олимпијске игре – од Шамонија до Пјонгчанга”, која је постављена у хотелу “Гранд”. Нашу школу представљали су ученици 5. разреда у пратњи наставнице физичког васпитања, Снежане Пантовић.
Пројекат "Голија-прелаз од планирања ка развоју"

Ученици наше школе су на часовима ликовне културе, учествовали су у пројекту "Голија-прелаз од планирања ка развоју". У пројекту је учествовало 26 ученика 8. разреда. Пројекат је покренут у школској 2016/2017. години, а настављен је сада одржавањем друге радионице за израду Акционог плана "Голија-прелаз од планирања ка развоју". Радионица је одржана 21.12.2017. године у Дому културе у Ивањици, на којој су учествовали скоро сви ученици ОСновне школе "Рашка", одабрани за овај пројекат.
ФЕСТИВАЛ НАУКЕ 2017.

Ученици, од 5. до 8. разреда наше школе, имали су прилику да посете Фестивал науке. Ученици награђени на конкурсу "Предмети од рециклираних материјала", укупно њих 15 са наставником Михајлом Мојовићем, посетили су Фестивал у суботу, 16.12.2017. године, док је друга група ученика, у организацији школе, њих 17 са наставницом Оливером Сочанац, посетила Фестивал у недељу, 17.12.2017. године.