Беоци

Прва школа у Беоцима почела је да ради 1933. године. Радила је у месној кафанској згради Петка Ковачевића. Прва учитељица у овој школи била је Боженка Вучковић. Она је радила у неподељеној школи са 40 ученика. Ученица у овој школи 1933. године није било.

После Првог светског рата, учесници су, по повратку кућама, почели да се договарају о изградњи школске зграде. 1935. године постављен је темељ нове школе. То је била свечаност на којој је присуствовало преко 1000 људи. Подизање зграде текло је тешко. Радови су прекидани и настављани. Учитељ Светислав Трифуновић, да би дошао до материјалних средстава за школу, држао је приредбе у Рашки, Беоцима и другим местима. Заједно са родитељима вукао је грађу из планине, а са ђацима је припремао цигле. Зидање зграде почето 1935. завршено је 1938. године.

Школа са ђацима и учитељима постаје жариште напредних идеја и напредног просвећивања села.

Школа је почела редовно да ради 1944/45. године. Учитељица је била Ружица Балтић. После учитељице Ружице у школи су се мењали учитељи. Најдуже су радили учитељ  Јаблан Марковић и учитељица Милка Марковић. Сада је учитељица Невена Терзић.

Школа је 2015. године почела поново са радом, након неколико година које није радила. Школу тренутно похађа, 1 (један) ученик 3.разреда и 1 (један) ученик четвртог разреда.

Школска зграда, има две учионице, учитељску канцеларију, кухињу, трпезарију са магацином, као и стан намењен за учитеља. У дворишту се налази игралиште са мобилијаром (тобоган, мердевине, клацкалица, љуљашка, ...), бунар, као и споменик подигнут изгинулим Беочанима у ратовима од 1912-1945. године 

Ова школа је у акцији најлепша школа у општини Рашка, освајала прву награду неколико година.Више слика школе, можете погледати овде.