Рвати

         Школа у Рватима отворена је 1943. године и тада је у сва четири разреда било 72 ученика. Школа је била организована у приватној згради све до  1947. године када је подигнута нова школска зграда чија је укупна површина 340 m2.
        У земљотресу који се десио на Копаонику 1978. године део школе је оштећен. Након тога, првобитна зграда је цела срушена да би 1980. на темељима старе зграде направљена нова монтажна школа која и данас постоји и ради.
       Први учитељ у овој школи био је Славољуб Рашковић. Кроз школу је прошао велики број учитеља али су се најдуже задржали Аранђел и Радмила Виријевић. Учитељи који тренутно раде у њој су Душица Несторовић и Лазар Сочанац.
       И ово село као и остала села наше општине судбина расељавања становништва није заобишла. Некада је ову школу похађао велики број ученика. Данас их у четири разреда има 17. У I разреду су три, у II пет, у III пет и у IV четири ученика.
         Школска зграда има две учионице, учитељску канцеларију, кухињу, трпезарију са магацином, два магацинска простора, као и стан намењен за учитеље. У дворишту површине око 1 ha налази се игралиште, воћњак и велика зелена површина.