ДАН ШКОЛЕ

Датум: 30. Maj 2017 23:28 Категорија: Новости

Основна школа ,,Рашка” је 26. маја 2017. године обележила Дан школе свечаном приредбом у сали Дома културе у Рашки. Свечаности су присуствовале бројне званице међу којима су били представници локалне самоуправе, учитељи, наставници, стручни сарадници, представници других школа, јавних предузећа и установа, као и родитељи, пријатељи и суграђани који су својим присуством увеличали овај дан. На приредби је приказан богат културно-уметнички програм који су ђаци припремили под стручним и креативним вођством својих наставника. На почетку су прочитани резултати које је наша школа остварила на такмичењима из различитих предмета језика, науке, технике и уметности. Потом је присутне госте поздравио директор школе Игор Станишић и подсетио на настанак ове образовне институције.

Овогодишња манифестација прославе Дана школе посвећена је сећању на значајне историјске догађаје из Великог рата и сећању на храбре, племените и велике људе из тог трагичног времена. Међу тим јунацима посебно место у нашем сећању има Милунка Савић, најодликованија жена-војник у Првом светском рату. Наши основци су то тешко ратно време успешно приказали кроз глуму, песму и игру. Публика је аплаузом наградила младе талентоване уметнике.

Приредбу су припремили наставници Основне школе ,,Рашка”: Сунчица Тимотијевић, професор српског језика, Христина Крчмар, професор музичке културе, Наталија Николић, професор француског језика, Весна Радовић, професор ликовне културе и Нела Павловић, професор разредне наставе уз техничку подршку Иване Танасковић, професор информатике и рачунарства.

Видео прилог РТВ "Коперникус Рашка" можете погледати овде.

Више слика можете погледати овде.