Супернова донирала паметну клупу нашој школи

Датум: 30. Maj 2021 22:44 Категорија: Новости

Рашка, 28.мај 2021. године - Захваљујући кабловском оператеру Супернова, ученици наше школе од сада ће на располагању имати паметну клупу која, поред могућности пуњења телефона, нуди приступ интернету и платформи са мноштвом корисних садржаја. Ова  иновативна клупа додељена је нашој школи као награда за изванредан успех ђака у оквиру пројекта "Паметне клупе за основне школе". Поменути пројекат покренут је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са компанијом „Strawberry energy“. У Рашком округу, осим наше школе, клупу је добила и ОШ "Светозар Марковић" у Краљеву.

"Изузетно смо срећни и задовољни што ће наше школско двориште красити једно овако савремено едукативно средство. Ученици ће моћи да виде примену соларне енергије, да пуне више мобилних телефона истовремено, да се повезују на интернет, као и да се упознају са разним едукативним садржајима. Уз помоћ паметне клупе усавршаваће већ стечено знање из различитих предмета, своје знање ће примењивати, а ново стицати", рекао је Игор Станишић диретор школе.


 


"Идеја одрживости, константно омогућеног приступа интернету и енергији за покретање дигиталних уређаја чине паметну клупу идеалним спојем технологије и амбијенталног функционалног помагала за учење на отвореном простору, у пријатном, природном окружењу. Посебно ме радује што ће паметне клупе бити од користи ученицима различитих узраста, од најмлађих које учитељи оријентишу ка одрживом развоју и рационалној потрошњи природних ресурса, до оних зрелијих који ће могућност доступности интернета и електричне енергије употребити за стварање нових идеја, на добробит целог друштва, речи су Бојане Маринковић руководиоца Школске управе Краљево.

"Веома смо поносни на овај пројекат који смо покренули са жељом да младима још од основне школе обезбедимо квалитетно образовање у дигиталном окружењу, које ће их инспирисати да и сами померају границе. Паметне клупе које додељујемо основцима на лак и забаван начин подстичу децу да се заинтересују за школске активности и да у нефоралној атмосфери продубе своје знање. Овим донацијама идемо корак испред времена, креирамо нове дигиталне навике и доприносимо модернизацији целокупног школства у Србији", рекла је Ивана Бајовић, ПР менаџер Супернове.

Захваљујући соларној енергији, паметна клупа пружа могућности пуњења више телефона истовремено и повезивања на интернет, а ученицима омогућава приступ едукативној платформи са лекцијама, тестовима знања, играма и другим занимљивостима. Додатно, на информативној страници, којој се приступа приликом повезивања на интернет, основци могу да се информишу о актуелностима и распореду наставе.

У оквиру пројекта "Паметне клупе за основне школе" од новембра прошле године клупе су добили основци у Новом Саду, Београду, Чачку, Крагујевцу, Ћуприји, Власотинцу и Параћину.