ПОСЕТА ФЕСТИВАЛУ НАУКЕ У БЕОГРАДУ

Датум: 08. Decembar 2014 20:43 Категорија: Новости

Укупно 52 ученика од 5. до 8. разреда имали су у недељу, 7.12.2014.године, прилику да посете 8. Фестивал науке у Београду.

 



Ученици су видели научне експерименте који школске предмете чине још забавнијим, прву отворену Зелену и премијерну Свемогућу зону за коју границе нису постојале, експлозивни научни шоу програм и још много тога што је обележило овогодишње издање Фестивала науке под слоганом "Све је могуће".
Фестивал се ове године одржавао на три локације: Zepter Expo centar , Студентски културни центар и Галерија Народне банке Србије.
Ученициима је посебно интересантно било у Ејмсовој соби, где велики постају мали, а мали уз помоћ науке већи него икада. Неки ученици су се опробали и као ТВ водитељи у ТВ студију Супершколе. Без страха од зубара посетиоци су са студентима Стоматолошког факултета  научили како да негују и поправљају зубе, док су уз помоћ форезничара из Национално криминалистичко-техничког центра најхрабрији упустили у решавање детективских случајева
.

У Студентском културном центру ученици су присуствовали научном-шоу програму у режији научника из Немачке који су представили ЛГ Нобелову награду којом су се ове године окитили за своја истраживања из области биологије.


У Галерији Народне банке Србије ученици су имали прилику да погледају прву Зелену зону у којој су могли да се упознају са стањем у којем се налази наш заједнички дом- планета Земља - као и са начинима на које можемо да је спасемо и сачувамо за будуће генерације. Представљене су биле угрожене, чудесне врсте,затим птице грабљивице, а Пољопривредни факултет из Београда дочарао је како биљке могу да нам помогну у производњи кисеоника, алтернативних видова енергије, а ученици су могли видети и теретану од рециклирајућих материјала.

Неки делови текста су преузети са http://mondo.rs/a751661/Zabava/Kultura/Zavrsen-Festival-nauke.html

Галерију слика са Фестивала можете погледати овде.