Вест

ПАЖЉИВКО

Датум: 14. Maj 2021 22:26 Категорија: Новости

И ове школске године у нашој школи настављена је традиционална акција коју реализује Савет за безбедност саобраћаја општине Рашка са Агенцијом за безбедност саобраћаја, под називом "Пажљивко". Можемо сада већ слободно рећи једна од редовних активности у оквиру ове акције јесте подела бесплатних илустрованих књига и бојанке "Пажљивко правила у саобраћају",  као и распоред часова ђацима првог разреда.
 


Прочитај

УСПЕХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊУ

Датум: 30. April 2021 06:13 Категорија: Новости

Протекли викенд био је резервисан за одржавање општинског такмичења из српског језика као и окружна такмичења из технике и технологије, физике, математике, књижевне олимпијаде и страних језика.

Већи број наших ученика освојио је многе награде, а међу најбољима морамо истаћи ученике који су се пласирали на Републичко такмичење из:

физике:
- Ана Радоњић, 8. разред
- Матеја Вујовић, 8. разред
- Илија Маринковић, 8. разред
- Огњен Поповић, 8. разред

технике и технологије:
- Сара Новаковић, 5. разред
- Андреа Поповић, 7. разред
- Матија Станчић, 7. разред
- Сунчица Кошанин, 8. разред
- Урош Арсић, 8. разред

Свим ученицима који су учествовали на такмичењу честитамо на постигнутом резултату, а ученицима који имају пласман на републичко такмичење желимо пуно успеха.

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ

Датум: 17. April 2021 08:28 Категорија: Новости

Од понедељка, 19.4.2021. године старији разреди се враћају на наставу у школу. Тако да ће распоред смена бити следећи:
- ПРЕ ПОДНЕ (ученици млађих разреда са индексом 1 и 2, 5. и 6. разред)
- ПОСЛЕ ПОДНЕ (ученици млађих разреда са индексом 3 и 4, 7. и 8. разред)

Ученици долазе по групама у школу које су важиле и пре преласка на онлајн наставу.

Распоред часова је исти као и пре преласка на онлајн наставу, а можете га погледати и кликом овде.

ОБАВЕЗНО ЈЕ НОШЕЊЕ ЗАШТИТНЕ МАСКЕ И ПРИДРЖАВАЊЕ СВИХ ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА!

Прочитај

ЗА УЧЕНИКЕ 8.РАЗРЕДА

Датум: 09. April 2021 22:26 Категорија: Новости

Сва битна обавештења као и потребне информације око завршног испита као и уписа у средњу школу, можете погледати на страници "Обавештења за ученике 8.разреда".

Прочитај

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРДНОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ БРШЊАЧКОГ НАСИЉА

Датум: 24. Februar 2021 22:32 Категорија: Новости

Међународни дан борбе против вршњачког насиља обележава 24. фебруара 2021. године као и сваке године последње среде у фебруару  под називом Дан розих мајицаˮ.
Поводом тога, у нашој школи у овој недељи у оквиру превентивних активности и заштите од насиља и дискриминације биће обележен Међународни дан борбе против вршњачког насиља. П
ромовисање превенције и заштите деце и ученика од насиља и дискриминације потребно је и кроз указивање на значај толеранције, емпатије, поштовање права и различитости, развијање сарадње и оснаживање за ненасилну комуникацију и ненасилно решавање конфликата.
Неки од корисних линкова на ову тему су:

Прочитај

КАЛЕНДАР ТАКМИЧЕЊА ЗА ШКОЛСКУ 2020/21. ГОДИНУ

Датум: 24. Februar 2021 22:18 Категорија: Новости

Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је календар такмичења за школску 2020/21. годину. Календар се може преузети овде.

Прочитај

ПОЧЕТАК ДРУГОГ ПОЛУГОДИШТА

Датум: 15. Januar 2021 10:49 Категорија: Новости

Изменама календара образовно-васпитног рада за основну школу прописано је да се зимски распуст завршава 15. јануара 2021. године, а да друго полугодиште почиње у понедељак 18. јануара 2021. године.
На основу одлука Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid -19, донетих на седници одржаној 11. јануара 2021. године, предвиђено је да се од почетка другог полугодишта школске 2020/2021. године, настава у основним школама организује на начин како је то прописано Стручним упутством за реализацију и организацију образовно-васпитног рада у основној школи у школској 2020/2021. години.

Распоред часова за ученике од 5. до 8. разреда, можете погледати овде.

Прочитај

РАСПОРЕД ШКОЛСКОГ ЗВОНА

Датум: 15. Januar 2021 10:06 Категорија: Новости

Због тренутне епидемиолошке ситуације у нашој земљи, МПНТР је издало стручно упутство о почетку школске године и о организацији наставе. По упутству школски час сада траје 30 мин и ученици имају ограничен број часова, тј. сваког дана имају по највише 4 часа.

РАСПОРЕД ШКОЛСКОГ ЗВОНА од 18.јануара 2021. године 

НАПОМЕНА: Часови у преподневној смени сада почињу у 7и30 часова!!!!

Прочитај

Презентација ,,Безбедност деце на интернету“

Датум: 03. Decembar 2020 13:38 Категорија: Новости

Марија Вучковић, родитељка, едукаторка и члан клуба родитеља ОШ,,Браћа Вилотијевић“  из Краљева, под покровитељством  NARNS  и  Save the Children, направила је кратку презентацију на тему ,,Безбедност деце на интернету“.
 
Ово је мала помоћ родитељима да разумеју и науче своју децу колико је важно да безбедно користе интернет.
 
С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, ова презентација не може бити реализована у школама.
 
Стога, линк за презентацију се налази у наставку текста.
 
https://www.youtube.com/watch?v=s1VqfHrGnbI


Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОД 5. ДО 8. РАЗРЕДА

Датум: 29. Novembar 2020 16:59 Категорија: Новости

Влада Републике Србије донела је Уредбу о измени и допуни Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 у којој су прописане нове мере за организацију рада основних и средњих школа и измена календара о образовно-васпитном раду за школску 2020/2021. годину, а у циљу очувања безбедности и здравља ученика и запослених. 
На основу Уредбе ученици од 1. до 4. разреда наставу настављају са непосредним радом у школи, док ученици од 5. до 8. разреда наставу од 30.новембра 2020. године слушају на даљину преко платформе Гугл учионице за коју се наша школа одлучила.
Променом календара о образовно-васитном раду за школску 2020/2021. годину, прво полугодиште се завршава 18.децембра 2020. године.

Наша школа наставу за ученика од 5. до 8. разреда обављаће преко Гугл учионице по утврђеном распореду и сатници. Распоред часова и сатница се могу видети кликом овде.

Прочитај