Видео прилози

1. Пројекат "Природа је наша празнична чаролија"
2. ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА
У нашој школи пре око десетак година почела је са радом драмска секција , тачније као књижевни клуб младих писаца ,па се временом указала потреба за представљањем свих тих необичних текстова и на некој позорници.Отуда и Позориште ОШ „Рашка“.
Позориште води професор разредне наставе Нела Павловић , а чланови овог позоришта су деца наше школе која желе и хоће да се друже и својим другарима покажу неку лепшу страну игре и забаве. У петак, 18.10.2019. године приказали су  позоришу представу „Немој да ме нервираш или телефон или спорт“ у сали Дома културе у нашем граду .Представа је едукативног карактера , заправо говори нам о томе како и на који начин телефони и сви електронски уређаји утичу на децу , и да ли треба одабрати телефон или се  дружити са вршњацима и бавити неким спортом.Улаз је био  слободан за све ученике наше школе као и ученике  ОШ „Сутјеска“.Текст и режију је одрадила Нела Павловић, а глумци су били :Андријана Дрманић (шести разред),Огњен Чеперковић (шести разред),Зона Минић(пети разред) и Лазар Денић (пети разред).


3. 2000 дигиталних учионица
Влада Републике Србије је посредством Министарства просвете, науке и технолошког развоја у 2018. години отпочела пилот пројекат дигитализације наставе који обухвата извођење наставе уз коришћење најмодернијих дигиталних образовних материјала. У оквиру процеса дигитализације у Републици Србији веома важну улогу игра увођење дигиталних технологија у процес наставе.
Наша школа је препознала значај овог пројекта и узела активно учешће у њему. На конкурс се пријавило 7 наставника из предметне наставе и два наставника из разредне наставе. Свих 9 наставника је добило опрему у оквиру овог пројекта и ексклузивно право да у текућој школској години користе дигиталне уџбенике. Опрема се састоји од лаптоп рачунара, пројектора, колица, звучника и 4Г мобилног модема за везу са Интернетом. Морамо нагласити да смо школа са највећим бројем учесника у овом пројекту, што говори да наши наставници имају воље и мотива за радом, како би омогућили да ученици лакше савладају градиво.

3. Еколошка радионица
          Дечји савез општине Рашка је, у Градачкој Бањи, реализовао еколошку радионицу "Искористи природу". Ово је традиционална радионица у којој учествују деца која су током школске године учествовала у активностима Дечјег савеза општине рашка и на конкурсима освајала награде. Ове године су то били ученици 4/2 Основне школе "Рашка"  који неколико година уназад на конкурсима Дечјег савеза општине Рашка освајају награде за одељењско учешће. У еколошкој радионици "Искористи природу" су учествовала 25 ученика овог одељења. Осим одељења 4/2 у радионици је учествовао и велики број деце која су кроз волонтерски рад, током школске године, подржавала све активности Дечјег савеза општине Рашка.     
         Деца су садила цвеће, правила су предмете од рециклажног материјала, саксије од пластичних флаша, а била је организована и ликовна радионица.  
       Полазници радионице "Искористи природу" су обишли манастир Градац и манастиру поклонили део направљених предмета у оквиру радионице.

3. Прилог РТС-а са такмичења КОДИГРАЊЕ
У Београду, 24.2.2018. године, у ОШ "Вук Караџић", одржано је физичко коло такмичења у програмирању робота КОДИГРАЊЕ у оквиру акције "Битка за знање". Нашу школу представљала су четири ученика (Милан Милојевић, Лана Рашковић, Петра Пантовић и Олга Вељовић) и наставник техничког и информатичког образовања Михајло Мојовић.

4. ДОЧЕК ПРВАКА У ШКОЛСКОЈ 2017/2018. ГОДИНИ
Дочек првака у школској 2018/2018. години.

Прилог РТВ Коперникус Рашка

4. ИЗРАДА ПРЕДМЕТА ОД РЕЦИКЛИРАНИХ МАТЕРИЈАЛА
У организацији Општинске комисије за заштиту и унапређење животне средине, расписан је конкурс са темом " Предмети од рециклираних материјала". У нашој школи акцију су спровели наставници техничког и информатичког образовања са ученицима од 5. до 8. разреда. На конкурс је пристигло око 200 радова, а најлепша 53 рада су награђена. У ОШ "Јосиф Панчић" у Баљевцу организоавана је свечана додела награда, а и изложби свих награђених радова. 

Видео прилог, урадила РТВ Коперникус Рашка.

4. Полагање завршног испита - српски језик
Прилог РТВ Коперникус Рашка направљен са ученицима наше школе после полагања завршног испита из српског језика.

5. Полагање завршног испита - математика
Прилог РТВ Коперникус Рашка направљен са ученицима наше школе после полагања завршног испита из математике.

5. ПРОСЛАВА МАТУРСКЕ ВЕЧЕРИ ГЕНЕРЕАЦИЈЕ 2003
Ученици 8. разреда, генерације 2003, прославили су малу матуру у петак, 8.6.2018. године. Прослава матуре организована је традиционално шетњом централним улицама града, а потом настављена  у просторијама школе.