Видео прилози

6. ДИГИТАЛНА НЕДЕЉА У НАШОЈ ШКОЛИ
Недеља дигиталних вештина је годишња европска дигитална кампања која укључује и охрабрује људе да користе нове технологије и Интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света. Организује се сваке године у марту под покровитељством организације ALL DIGITAL која представља мрежу телецентара Европе. Од 2010. носила је име Онлајн недеља, а од ове године кампања мења име у Недеља дигиталних вештина (ALL DIGITAL Week) са жељом да нагласи важност поседовања адекватних компетенција за коришћење садржаја доступних на интернету као и величине владања дигиталним технологијама уопште.

 У нашој школи је „Дигитална недеља“ обележена са низом активности, и то у свим разредима од првог до осмог разреда. Екипа ТВ Коперникус Рашка, забележила је својом камером део активности које су спроведене у оквиру ове недеље.

6. Матура 2017.
У петак, 9. јуна 2017. године ученици 8. разреда, генерација 2002, прославила је малу матуру. Ученици са својим одељењским старешинама у 19 часова прошетали су улицама града, пропраћени великим бројем публике, а након шетње своје дружење су наставили и прославили у просторијама школе.

Ученицима честитамо завршетак основног образовања и желимо пуно успеха при упису у средњу школе.

7. УЧЕНИЦИ КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ
Прилог РТВ Коперникус Рашка снимљен са ученицима и наставницима који су имали пласман на Републички ниво такмичења у школској 2016/2017. години.

8. Дан школе 2017
Овогодишња манифестација прославе Дана школе посвећена је сећању на значајне историјске догађаје из Великог рата и сећању на храбре, племените и велике људе из тог трагичног времена. Међу тим јунацима посебно место у нашем сећању има Милунка Савић, најодликованија жена-војник у Првом светском рату. Наши основци су то тешко ратно време успешно приказали кроз глуму, песму и игру. Публика је аплаузом наградила младе талентоване уметнике.

8. Прилог РТВ Коперникус Рашка, поводом акције БИТКА ЗА ЗНАЊЕ
Нашу школу посетила је екипа РТВ Коперникус Рашка, како би направила прилог о донацији робота од стране Фонда Б92 нашој школи. Прилог је направљен са наставником техничког и информатичког образовања, Михајлом Мојовићем  и са ученицима који иду на секцију Роботике.

9. ПОСЕТА АМБАСАДОРА ТУРСКЕ
Турска агенција за међународни развој и координацију (ТИКА), финансирала је обнову фасаде, замену столарије као и израду нових олука на Основној школи "Рашка" у јула 2016. године са 32.944 евра. Поводом реализованог пројекта уприличена је свечаност на којој су присуствовали Амбасадор Турске у Србији Tanju Bilgic, координатор ТИКА-е у Србији Mehmet Bayrak са својим сарадницима, председник општине Рашка Игњат Ракитић са сарадницима.

98. РЕВИТАЛИЗАЦИЈА ФАСАДЕ И ЗАМЕНА СТОЛАРИЈЕ
Донацијом Турске управе за међународну сарадњу (ТИКА), у вредности од 32.944,00еур, наша школа је извршила ревитализацију спољашње фасаде, замену олука као и замену дотрајале столарије са новом ПВЦ столаријом.

Уз помоћ локалне самоуправе за време распуста урађена је санација зидова у ходницима школе, као и санација и уређење неколико учионица.

УСПЕХ УЧЕНИКА НА РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА