Новости

ПРОЈЕКАТ 2000 ДИГИТАЛНИХ УЧИОНИЦА

Датум: 19. Februar 2019 19:43 Категорија: Новости

На овом месту углавном објављујемо активности и успех наших ученика, сада су дошли на ред и наставници. Као резултат пројекта Министарства просвете и ЗУОВ-а ''2000 Дигиталних учионица'' једна смо од најуспешнијих школа у Републици Србији по броју наставника који су учествовали у пројекту. Дигитална учионица - дигитално-компетентан наставник - увођење електронског уџбеника и дигитално образовних материјала, назив је програма обуке за наставнике. У основним школама широм Србије, Влада Републике Србије опремила је учионице савременом наставном технологијом, како би применили дигиталне компетенције за коришћење дигиталних уџбеника у раду са ученицима. На основу пријаве наставника по школским управама и школама направљене су листе наставника. Наставници наше школе који су прошли обуку су:
     Биљана Марковић, проф. информатике и рачунарства
     Снежана Живковић, проф. биологије
     Бојана Гледић Секулић, проф. енглеског језика
     Наталија Николић, проф. француског језика
     Александар Симовић, проф. географија
     Срђан Станчић, проф. математике
     Михајло Мојовић, проф. технике и технологије
     Мирјана Вандић, проф. разредне наставе
     Гроздана Никић, проф. разредне наставе

Сви наставници који су прошли обуку за потребе школе и наставе добили по један лап-топ рачунар и пројектор. На овај начин смо школу обогатили за 9 лап-топ рачунара и пројектора који ће се користити у наставном процесу.

Прилог РТВ Коперникус Рашка, можете погледати овде.

Прочитај

ВАЖНО!!! ПРОДУЖЕН ЗИМСКИ РАСПУСТ

Датум: 14. Februar 2019 23:49 Категорија: Новости

Препорука Министарства здравља да се због вируса грипа распуст продужи за недељу дана усвојена је данас на седници Владе, те ће све основне и средње школе у Србији почети са радом седам дана касније него што је планирано * 25. фебруара.

Прочитај

ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА ПО ЈН 5/2018

Датум: 08. Februar 2019 13:47 Категорија: Новости

Основна школа "Рашка" по ЈН 5/2018 услуге превоза радника и ученика у 2019. години, донела је Одлуку о додели уговора. Одлуку можете преузети овде.

Прочитај

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Датум: 30. Januar 2019 22:37 Категорија: Новости

Основна школа „Рашка“  имала  је част да буде домаћин на Светосавској акадамији под називом „Ускликнимо с љубављу“, одржаној у сали Центра за културу Градац, у петак, 25.01.2019. г.
На свечаној Академији се, кроз песму, музику и игру, говорило о лику и делу овог просветитеља, истакнут је и његов значај за српски народ.
Програм је осмишљен и изведен у организацији проф. Лидије Премовић и њених сарадника: проф. Христине Крчмар, проф. Наталије Николић, проф. Неле Павловић, проф. Весне Радовић, проф. Иване Танасковић, проф. Биљане Марковић и проф. Михајла Мојовића.

Поносни на своје ученике, захваљујемо им се што су успешно представили нашу школу!

Надамо се да ћемо имати још прилика да покажемо своја знања и умења, све оно што нас чини препознатљивом школом.

 


Прилог РТВ Коперникус Рашка са Светосавске академије, можете погледати oвде.


Прочитај

ТАКМИЧЕЊЕ "ДАБАР"

Датум: 30. Januar 2019 11:24 Категорија: Новости

У нашој школи релаизовано је међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености „Дабар". Главни циљ овог такмичења је повећање интересовање ученика за рачунарство и информатику, као и  то да је рачунар  неисцрпан извор занимљивих логичких проблема.

На школском нивоу овог такмичења учествовали су сви ученици шестог, седмог и осмог разреда.

Пласман на републичко такмичење остварила је ученица осмог разреда Марта Мишовић.

 


Прочитај

ПРОЈЕКАТ "Куда нас воде загађене воде"

Датум: 28. Januar 2019 22:45 Категорија: Новости

У организацији Комисије за заштиту и унапређење животне средине општине Рашка, за ученике основних и средњих школа реализована је еколошка едукативно-наградна активност израда презентације или видео материјала на тему „Куда нас воде загађене воде“. Радови су обухватити локалне теме, глобалну проблематику или и једно и друго. Ученици су израђивали радове у тимовима заједно са својим менторима. Најуспешнији радови (ученици и њихови наставници) били су награђени наградним излетом (посета Сајму науке и технике) и робним наградама. Укупно награђених ученика наше школе било је 52.

Прочитај

ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА ЗА НАБАВКУ УСЛУГА

Датум: 17. Januar 2019 13:15 Категорија: Новости

Основна школа "Рашка" упућује Позив за достављање понуда за набавку понуда за континуирану услугу: набавка средстава за одржавање и хемијскио чишћење школских зграда, набавку средстава за репрезентацију, набавку материјала за текуће одржавање школских зграда, набавку канцеларијског материјала и услуга фотокопирања и штампања, набавку рачунарске опреме и рачунара, набавку горива и набавку канцеларијске опреме и намештаја, позиве за горе наведене набавке, можете преузети овде.

Прочитај

КАЛЕНДАР ТАКМИЧЕЊА 2018/2019.

Датум: 10. Januar 2019 17:24 Категорија: Новости

Министарство просвете науке и тенолошког развоја објавило је календар такмичења за школску 2018/2019. годину. Исти можете преузети овде.

Прочитај

ЈН аутобуски превоз ученика и наставника Основне школе "Рашка" за 2019. годину

Датум: 29. Decembar 2018 09:44 Категорија: Новости

Основна школа "Рашка расписује Јавну набавку - Аутобуски превоз ученика и наставника за календарску 2019. годину. Јавна набавка је обликована у 3 партије и конкурсна документација се може преузети овде.

Прочитај

ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА У ЈНМВ 4/2018

Датум: 30. Novembar 2018 13:44 Категорија: Новости

Одлуку о додели уговора извођење екскурзије од 5. до 8. разреда и рекреативне наставе од 1. до 4. разреда у ЈНМВ 4/2018, можете преузети овде.

Прочитај