Фото галерија

ИЗРАДА ПРЕДМЕТА ОД РЕЦИКЛИРАНИХ МАТЕРИЈАЛА

У организацији Општинске комисије за Заштиту и унапређење животне средине, расписан је конкурс "Израда предмета од рециклираних материјала". Ову акцију у нашој школи подржали су наставници техничког и информатичког образовања са ученицима од 5. до 8. разреда. На конкурс је пристгло негде око 200 радова. Неке од радова можете погледати у овом албуму.
ДАН ШКОЛЕ

Овогодишња манифестација прославе Дана школе посвећена је сећању на значајне историјске догађаје из Великог рата и сећању на храбре, племените и велике људе из тог трагичног времена. Међу тим јунацима посебно место у нашем сећању има Милунка Савић, најодликованија жена-војник у Првом светском рату. Наши основци су то тешко ратно време успешно приказали кроз глуму, песму и игру. Публика је аплаузом наградила младе талентоване уметнике.
Републичко такмичење из ТИО, Земун

На Републичком такмичењу из техничког и информатичког образовања, које је одржано 6. и 7. маја 2017. године у ОШ "Петар Кочић" у Земуну, учествовала су четири ученика наше школе: Мина Деспотовић 7/1, Обрен Бабић 8/3, Јован Џигурски 8/3 и Александар Вучковић 8/5 са својим наставником Михајлом Мојовићем. У великој конкуренцији најбоље се пласирао Јован Џигурски, који је заузео треће место у дисциплини авио моделарство и освојио бронзану медаљу
Ликовни конкурс

Министарсво за рад, запошљавање,борачка и социјална питања и Управа за безбедност и здравље на раду у Републици Србији су доделили ЗАХВАЛНИЦУ ,,28 .април“ ученицима одељења IV/2 наше школе за учешће на ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ ,, Мени су моја безбедност и здравље баш важни“. Од петсто пристиглих радова одабрано је дванаест најбољих, међу којима и рад одељења IV/2 који ће бити одштампани на календару за 2018. годину. Представник одељења IV/ 2 и учитељица Горица Кузмановић су присуствовали манифестацији обележавања Дана безбедности и здравља у Београду 28. априла 2017.године и примили додењену захвалницу.
Панои ученика 4/2

Ученици одељења 4/2 са својом учитељицом су се потрудили да улепшају како своју учионицу тако и ходнике школе са својим радовима.
Посета Амбасадора Турске

Турска агенција за међународни развој и координацију (ТИКА), финансирала је обнову фасаде, замену столарије као и израду нових олука на Основној школи "Рашка" у јула 2016. године са 32.944 евра. Поводом реализованог пројекта уприличена је свечаност на којој су присуствовали Амбасадор Турске у Србији Tanju Bilgic, координатор ТИКА-е у Србији Mehmet Bayrak са својим сарадницима, председник општине Рашка Игњат Ракитић са сарадницима.
ФЕСТИВАЛ НАУКЕ, Београд 2016.

Десету годину заредом наука је обележила децембар у Србији. Десетина хиљада посетилаца имало је прилику да погледа на хиљаде експиримената, радионица, предавања и научних шоу програма. Међу посетиоцима, били су и ученици наше школе. У суботу, 17. децембра 2016. године, укупно 20 ученика 7. и 8. разреда, са својом наставницом хемије, Биљаном Јоксимовић, имало је прилику да погледа сав садржај Фестивала.
Приредба поводом Дана Општине Рашка

Дан Општине Рашка обележен је 17. 9. 2016. године на Градском тргу. У програму су учествовале све школе наше општине са пригодним програмом. Наша школа се представила са хором, рециталом, драмском тачком Еро с онога свијета и ритмичком тачком. Програм су спремиле наставнице Сунчица Тимотијевић, Слађана Распоповић, Христина Крчмар и Снежана Пантовић.
Нови изглед школе

Захваљујући донацији Турске управе за међународну сарадњу (ТИКА), у вредности од 32.944,00 eur, извршена је ревитализација спољашње фасаде и замена дотрајале столарије.
ПРОСЛАВА ПОСЛЕДЊЕГ ШКОЛСКОГ ДАНА ЗА ОСМАКЕ