Фото галерија

ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ 2021

У СУСРЕТ ВАСКРСУ 2021.

ДОНАЦИЈА ПАМЕТНЕ КЛУПЕ ОД СУПЕРНОВЕ

Захваљујући кабловском оператеру Супернова, ученици наше школе од сада ће на располагању имати паметну клупу која, поред могућности пуњења телефона, нуди приступ интернету и платформи са мноштвом корисних садржаја. Ова иновативна клупа додељена је нашој школи као награда за изванредан успех ђака у оквиру пројекта "Паметне клупе за основне школе". Поменути пројекат покренут је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са компанијом „Strawberry energy“. У Рашком округу, осим наше школе, клупу је добила и ОШ "Светозар Марковић" у Краљеву.
ПРОЈЕКАТ - ПРИРОДНО ЈЕ НАША ПРАЗНИЧНА ЧАРОЛИЈА

Пројекат реализован кроз пројектну наставу, српског језика и књижевности (6.разред), енглеског језика (5. разред), француског језика (6. разред), чувари природе (одељење 5/3), технике и технологије (6. разред), ликовне културе (6. разред), физике (6.разред).
ФЕСТИВАЛ НАУКЕ 2019.

Ученици наше школе који су освојили прву награду на еколошко-едукативном наградном конкурсу у организацији Комисије за заштиту и унапређење животне средине општине Рашка, имали су прилику да посете Фестивал науке у Београду. Наградна посета Фествалу реализована је у недељу, 8.12.2019. године. У пратњи ученика били су наставница ликовне културе Весна Радовић и наставник физике Зоран Симовић.
Изложба радова ученика 5.разреда БИОЛОГИЈА

Ученици 5. разреда са својом наставницом биологије Вером Нинчић, организовали су изложбу радова направљених на часу биологије на тему „Модел ћелије“. Радови су изложени у холу школе 18.10.2019. године. Циљ ове изложбе јесте приказати основну грађу и облик биљне, животињске и бактеријске ћелије применом техника вајања, користећи различите материјале. Закључак је да су ученици у реализацији ове теме показали изузетну креативност и применили стечено знање о основној грађи ћелија, приказујући на моделима њихов положај и изглед.
Посета касарни

Ученици наше школе су 16.10.2019. године у 10 часова обишли касарну "Стефан Немања" у Рашки, поводом акције 2. бригаде копнене војске "Отворени дан". Ученици виших и нижих разреда су се упознали са свакодневним активностима из живота и рада војске Србије, наоружањем и војном опремом и средствима ратне технике. Активност реализовали Весна Радовић, проф. ликовне културе, Оливера СОчанац, проф. технике и технологије и учитељица Јорданка Даниловић.
ПОСЕТА ИЗЛОЖБИ

У Галерији Центра за културу "Градац" 16.9.2019. у 19и30 часова је отворна изложба "Јавни споменици и јавна обележја" из серијала упознајмо наш град (четврта по реду). Ученици наше школе су на часовима ликовне културе обишли изложбу у периоду од 30.9.2019. до 2.10.2019. са наставницом Весном Радовић. На тај начин учествовали су у обележавању новоустаљеног празника Општине 17. септембар. По покровитељством општине Рашка, Центар за културу "Градац" годишње организује по једну изложбу, са жељом да трајно сачува од заборава све што је везано за прошлост али и садашњост Рашке.
НАПРАВИЛИ НА ЧАСУ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

Ученици 5. и 6. разреда на часовима технике и технологије су имали задатак да направе макету саобраћајнице - 5 . разред и ученици 6. разреда да направе макету савременог градског насеља. Материјал за практичне радове био је папир. Наставник Михајло Мојовић. Радови су рађени у мају и јуну 2019. године.
ЖОГАРИЈА 2019

Под овим слоганом „Игра нека почне, осмех нека сија јер ово је игра Жогарија“ , на нашу радост и ове године Рашка је домаћин једне традиционалне спортске манифестације , где су деца свих основних школа наше општине могла да се кроз игру, забаву и лепо расположење друже ... Већ 13 година уназад, Жогарија је забавна и веома поучна манифестација која привлачи велику пажњу малишанима , предшколаца и ученика нижих разреда основних школа који се такмиче у фудбалу 3 на 3, играма спретности, квизу знања али и плесу, уче фер плеју и дружењу које нема границе.... Рашка је дочекала Жогарију у широком загрљају малишана из основних школа! Организатор је одушевљен феноменалним спортским духом и позитивном енергијом коју су сви зрачили. Свако је имао прилику да покаже своја знања и вештине и да се забави у процесу игре. Све школе су показале прави спортски дух и поштено се бориле! У фер игри најбоље резултате остварила је наша школа која је победила, показала најбољу фер игру, и нашим ученицима желимо пуно успеха у представљању своје општине на државном такмичењу.